Хотел "Видиковац"

Хотел "Видиковац"
  • 04 Nov, 2019

Град Сарајево, на челу са градоначелником Абдулахом Скаком, интензивно ради на изградњи новог спектакуларног објекта на Требевићу.

Ради се о обнови култног угоститељског објекта "Видиковац" који ће бити изграђен у самој близини долазне странице Требевићке жичаре.

Идејно рјешење будућег објекта урадио је архитектонски студио Амира Вука као поклон граду. Архитекта је идејно рјешење овога објекта осмислио као насукани "крузер" у зеленилу. 

Објекат би се састојао од три етаже. Чинио би га хотел са више од 30 соба, ресторан, кафе сластичарна, сувенирница, спа центар, конгресна дворана, гаража и други пратећи садржаји.

- На почетку нашег мандата дали смо јасну визију, а то је да ћемо Требевић вратити Сарајлијама и да ћемо од Требевића направити највећи парк природе доступан за све грађане Сарајева и туристе - истакао је Абдулах Скака.

Према релевантним процјенама, од отварања жичаре до данас, Требевић је посјетило више од милион људи, домаћих и страних туриста.

Главна атракција хотела "Видиковац" биће кров са прекрасним погледом на Сарајево, а на другом нивоу су кабине за спавање. Туристи ће моћи уживати у видиковцу са којег ће моћи посматрати Сарајево и Требевић.  

Осим хотела, Град Сарајево ће издвојити и 500.000 КМ за ски-стазу која је неодвојива цјелина са жичаром и хотелом "Видиковац", а ријеч је о дугогодишњим пројектима.

Укупни нацрт буџета Града Сарајева за 2019. је 18.372.170 КМ. Само за капиталне пројекте у које спадају и ови издвојиће се 4.360.000,00 КМ.

- Пред нама су године које ће показати да се наша визија исплатила. Информација да је јавно предузеће које смо основали за потребе управљања Требевићком жичаром остварило више од 4 милиона КМ, каже да нисмо погријешили у процјенама и да је ово јако добра инвестиција - казао је Скака.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj