Биографија градоначелника: Абдулах Скака

Биографија градоначелника: Абдулах Скака

Абдулах Скака рођен је у Сарајеву 5. децембра 1983. године. У главном граду БиХ је завршио основну и средњу медицинску школу. Дипломирао је на Факултету за менаџмент и пословну економију и магистрирао на Економском факултету у Сарајеву на тему „Унапређење стратешких оперативних процеса Градске управе кроз примјену савремених концепата менаџмента – Град Сарајево“.

У Градску управу Града Сарајева је дошао након успјешне каријере у приватном предузетништву.

За 38. по реду градоначелника Сарајева изабрало га је Градско вијеће 6. фебруара 2017. године.

У мандату бивше Градске управе Скака је обављао функцију замјеника градоначелника. Као најмлађи изабрани градоначелник Сарајева, Скака је донио нову енергију у рад Градске управе, те унаприједио важну улогу Града Сарајева у развоју државе.

Предсједник је Општинског одбора Странке демократске акције (СДА) у Старом Граду.

Од 2009. године био је генерални менаџер у компанији СКY Медиа Сарајево. Претходно је обављао функције консултанта и водитеља пројеката у више фирми, а у склопу промовисања и оживљавања старих заната, те афирмације младих људи у формирању и оснивању компанија. Током каријере биљежи и активан волонтерски рад у медицинској, хуманитарној организација БИМА од 2004. године.

Сувласник је угледне Бријачнице/Бербернице „Скака“ у опшини Стари Град, што је регистровани стари занат. Сретно је ожењен и отац двоје дјеце.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj