Општина Нови Град: Нова расвјета на паркинзима

Општина Нови Град: Нова расвјета на паркинзима
  • 29 Mar, 2021

Општина Нови Град у 2019. години започела је реализацију пројекта обнове и модернизације расвјете на паркинзима, а након обнове јавне расвјете на 26 паркинга, у прошлој и овој години нова расвјета постављена је на још 36 паркиралишта у насељима Добриња, Мојмило, Алипашино Поље, Швракино Село, Храсно, Отока и Ченгић Вила.

Постављено је више од 400 нових ЛЕД расвјетних тијела, нови стубови, те су репарирани постојећи.

Преостало је још да се расвјета постави на паркинзима у улицама Трг солидарности и Анте Бабићана на Алипашином Пољу, те паркинг простору у улици Нурије Поздерца у насељу Добриња. Завршетком тих радова сва паркиралишта у општини Нови Град биће освијетљена новом штедном расвјетом.

Паркинзи су били веома лоше освијетљени, јер расвјета није мијењана протеклих 40 година. Замјеном постојеће дотрајале ЛЕД расвјетом, побољшаће се освјетљење, при чему ће се становници општине Нови Град осјећати безбједније. Осим тога, боља расвјета доприноси функционалности и безбједности паркирања, али и кретања грађана, а истовремено штеди електричну енергију.

Осим паркинга, у прошлој години освијетљено је и шеталиште у А фази Алипашиног Поља, дуж Трга солидарности и Трга међународног пријатељства, гдје је постављено 87 нових стубова са лед расвјетним тијелима на дионици од око једног километра, од зграде Општине до студентских домова у Неџарићима.

Пројекат обнове и модернизације расвјете на паркинзима, један је од пројеката изградње нове и обнове старе јавне расвјете, које је Општина урадила протеклих година, а јавна расвјета изграђена је на око 440 локација, гдје је постављено око 2.500 нових расвјетних тијела, саопштено је из прес службе Општине.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj