БИХАМК - Коловози претежно сухи, саобраћај слабијег интензитета

БИХАМК - Коловози претежно сухи, саобраћај слабијег интензитета
  • 11 Apr, 2021

(ФЕНА ) - Коловоз је овога јутра претежно сух, а фреквенција возила слабијег интензитета, саопштио је БИХАМК.

Из БИХАМК-а упозоравају возаче на учестале ситније одроне земље или камења. На свим дионицама савјетују опрезну вожњу, прилагођену условима на путу.

Због радова у зони петље Подлугови, на аутопуту А-1 у оба смјера саобраћа се возном траком, док су траке за претјецање  затворене за саобраћај.

У току су радови у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица, гдје се током дана саобраћа наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима. Од 23:00 до 04:30 часова, саобраћај се кроз тунел обуставља.

Због радова у тунелу Чакловићи на дионици Тузла-Калесија (Симин Хан-Цапарде) саобраћај се од 22 до 6 часова обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима: Широки Бријег-Мостар (обилазница око Широког Бријега), Столац-Хутово (мјесто Церовица), Посушје-Томиславград (насеље Читлук) и Бановићи-Рибница (на излазу из Бановића).

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док теретна не могу проћи.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj