БИХАМК: Због учесталих одрона возачима се савјетује опрезна вожња

БИХАМК: Због учесталих одрона возачима се савјетује опрезна вожња
  • 12 Apr, 2021

У Босни и Херцеговини јутрос се саобраћа по сухом и мјестимично влажном коловозу, а из Босанскохерцеговачког ауто-мото клуба (БИХАМК) упозоравају на учестале одроне и савјетују опрезнију вожњу, јавља Анадолу Ејџенси (Агенцy) (АА).

На аутопуту А-1 (Високо-Сарајево сјевер) због радова у зони петље Подлугови, у оба смјера саобраћа се возном траком, док су траке за претјецање  затворене за саобраћај. Возаче на овој дионици молимо за појачан опрез.

У току су радови у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица, гдје се током дана саобраћа наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима, док се у ноћним часовима (23:00-04:30 часова) саобраћај кроз тунел обуставља.

Због радова у тунелу Чакловићи на дионици Тузла-Калесија (Симин Хан-Цапарде) саобраћај се од 22 до 6 часова обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

И даље је због радова обустављен саобраћај у тунелу Јасен на магистралном путу Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.

На граничним прелазима моментално нема дужих задржавања.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj