Ибрахим Спахић честитао Свјетски дан умјетности

Ибрахим Спахић честитао Свјетски дан умјетности
  • 13 Apr, 2021

(ФЕНА) - Предсједник Међународног центра за мир (ИПЦ) и директор Фестивала "Сарајевска зима" Ибрахим Спахић упутио је честитку у поводу Свјетског дана умјетности - 15. априла.

Међународни центар за мир и "Сарајевска зима" ће у сарадњи са Галеријом Средње школе примијењених умјетности Сарајево, Свјетски дан умјетности обиљежити изложбом посвећеном професорима, а која ће бити отворена 15. априла.

- Желимо да на симболичан начин одамо признање образовању и нагласимо значај и улогу професора школе и њихову умјетничку креативност - казао је Спахић.

Подсјетио је да се Свјетски дан умјетности обиљежава на дан рођења Леонарда да Винћиа (Винциа), стога, Међународни центар за мир и "Сарајевска зима" објављује тим поводом имена умјетника, галерија и институција који су добили Награду "Сребрена пахуљица" за дјела представљена у оквиру XXXVII Фестивала Сарајевска зима 2021.- "Фелими онлајн (Фамилy онлине) арт" у области Визуелних умјетности.

Имена умјетника биће објављена на wеб (wеб)  страници ИАА/АИАП/УНЕСЦО, као  и на Фејзбук (Фацебоок) страници Врлд Арт Деј (Wорлд Арт Даy)-ИПЦ/СWФ/2020/Леонардо/.

Ове године "Сребрену пахуљицу" добили су и професори Средње школе примијењених умјетности који излажу у част Свјетског дана умјетности своја дјела и Бедри Бајкам (Баyкам), предсједник ИАА/АП/УНЕСКО, саопштено је из ИПЦ-а.

И ове године се Свјетски дан умјетности обиљежава под покровитељством УНЕСКО-а.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj