Бењамина Карић у Вијећници домаћин новом шефу аустријске дипломатије, Михаелу Линхарту

Бењамина Карић у Вијећници домаћин новом шефу аустријске дипломатије, Михаелу Линхарту
  • 14 Oct, 2021

Дијелом званичног програма билатералне радне посјете Сарајеву министра за европске и међународне послове Републике Аустрије Михаела (Мицхаела Линхарта), био је и обилазак сарајевске Вијећнице.

Домаћин Линхарту који је почетком ове седмице преузео дужност новог шефа аустријске дипломатије, била је градоначелница Сарајева Бењамина Карић.

Пожељела му је успјех у новој дипломатској мисији и добродошлицу у главни град Босне и Херцеговине, подсјећајући на то да је мјесто њиховог сусрета један од најљепших и најрепрезентативнијих објеката из аустроугарског периода у Босни и Херцеговини који је, након обнове, свечано отворен управо концертом Бечке филхармоније.

“Република Аустрија је наша освједочено пријатељска земља и ми вас увијек радо и срдачно дочекујемо. Данашњу куртоазну посјету сматрам још једним показатељем добрих билатералних односа Сарајева и Беча, али и наших држава које веже традиционално пријатељство и успјешна сарадња”, казала је градоначелница, напоменувши да је доказ томе значајан износ који је ова европска земља донирала за обнову Вијећнице.

„Сретни смо да БиХ и Аустрија имају специјалне дипломатске односе те да можемо помоћи БиХ на путу ка Европској унији”, поручио је Линхарт, захваливши градоначелници Карић на срдачном дочеку и угодном разговору.

Планирано је да током боравка у босанскохерцеговачкој пријестолници, која је уједно његова прва званична посјета, има разговоре и са бх. званичницима и високим представником Кристијаном Шмидтом (Цхристианом Сцхмидтом).

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj