Моја домовина БиХ: Проглашени најбољи литерарни радови

Моја домовина БиХ: Проглашени најбољи литерарни радови
  • 26 Nov, 2021

У поводу 25. новембра – Дана државности Босне и Херцеговине, Град Сарајево је организовао такмичење за најбољи литерарни рад ученика свих основних школа на подручју града, на тему „Моја домовина БиХ“.

Од 150 приспјелих радова, најбољим је проглашен литерарни рад Уме Чизмић, ученице седмог разреда О.Ш. "Ћамил Сијарић".

Друго мјесто припало је Леонарди Миличевић, ученици деветог разреда О.Ш. "Мехмедалија Мак Диздар", док је треће освојио ученик другог разреда О.Ш. "Анекс", Билал Глушац.

На пријему у Вијећници градоначелница Бењамина Карић честитала је награђеним ђацима: „Сусрет са вама за мене представља изузетну част и посебан доживљај. И писаном ријечју показали сте своју емоцију, љубав, како се воли своја домовина, а уједно сте, сигурна сам, изразили своју креативност и изражајност. За наш град и државу је важно да имамо надарену и вриједну дјецу“, истакла је Карић.

Изразила је задовољство што се толики број наших основаца одазвао на овај позив те казала да је лијепо да се дјеца овако ангажују, јер то њима, а и нама пуно значи.

„Поносни смо на ово такмичење и оно ће остати дио традиције и у наредном периоду“, казала је градоначелница Бењамина Карић те захвалила свим ученицима и наставницима који су дали допринос да и на овај начин обиљежимо овај значајан датум у историји наше домовине Босне и Херцеговине.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj