Делегација Опћине Каршијака из Измира посјетила Град Сарајево

Делегација Опћине Каршијака  из Измира посјетила Град Сарајево
  • 26 Nov, 2021

Градоначелница Сарајева Бењамина Карић са замјеником Харисом Башићем уприличила је данас пријем за делегацију Општине Каршијака (Карşıyака) из Измира, која борави у вишедневној посјети Босни и Херцеговини.

Овај сусрет, истакла је Карић, доживљавамо као наставак изузетно успјешне сарадње између пријатељских градова Сарајева и Измира.

„Наше везе можемо додатно оснажити и проширити размјеном искустава и добрих пракси у области комуналне инфраструктуре, привреде,  образовања и културе“, казала је Карић.

Начелник општине Ђемил Тугај (Цемил Тугаy) истакао је задовољство пријемом у Сарајеву. Изразио је спремност ове измирске општине да сарађује са Градом Сарајевом преко пројеката из области заштите човјекове околине и чисте енергије у смислу побољшања климатских услова, активностима у области скрби и бриге о старијој популацији, те повезивању младих.

Данашњем пријему у Вијећници присуствовали су замјеници предсједавајућег Градског вијећа Града Сарајева Мирела Џехверовић и Драган Стевановић, те градски вијећници Алем Лого и Данијела Шахат.

 

 

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj