Градско вијеће разматрало Нацрт Буџета Града Сарајева за 2022. годину у износу од 20.905.673 КМ

Градско вијеће разматрало Нацрт Буџета Града Сарајева за 2022. годину у износу од 20.905.673 КМ
  • 01 Dec, 2021

Градско вијеће је разматрало те усвојило закључке којим се Нацрт Буџета Града Сарајева за 2022. годину у износу од 20.905.673 КМ и Нацрт Одлуке о извршавању Буџета упућују у јавну расправу у трајању до 13.12.2021. године.

Јединствени пројекат „Чиста ријека Миљацка“, поред текућег и инвестиционог одржавања корита на подручју града Сарајева, подразумијева и неопходне санационе радове на њеним притокама те одвођење и адекватно збрињавање отпадних вода из слива ријеке Миљацке.

Потврђено је то једногласно усвојеном Одлуком на данашњој сједници Градског вијећа, у чији прилог говоре поплаве које су недавно задесиле наш град.

Истакнуто је да Град Сарајево има интенцију да у овај пројекат укључи све надлежне нивое власти те друге институције попут фондова, невладиних организација и др. како би се синергијским дјеловањем обезбиједила средства неопходна за рјешавање проблема отпадних вода.

Дугогодишња успјешна сарадња између Сарајева и Измира данас је на сједници Градског вијећа једногласно озваничена Споразумом  о братимљењу ова два града. Градске администрације ће се залагати за даљње јачање пријатељских односа те унапређење међусобне сарадње на свим подручјима од интереса за грађанке и грађане Сарајева и Измира.

Град Сарајево ће са 100.000 КМ суфинансирати постављање расвјете у тунелу Вратник на магистралном путу M5, дионица Шехерћехајин мост – Корија. Цијенећи значај тунела који представља главни улаз у град, саобраћајну безбједност, али и хитност, обзиром да је тунелска опрема у лошем стању, Градско вијеће је подржало овај пројекат којег ће Град реализовати заједно са Општином Стари Град и ЈП Цесте ФБиХ.

На источном улазу у град завијориће се застава Града Сарајева и застава са “Вучком” – маскотом 14 ЗОИ. Средства за изградњу два јарбола донирао је турски Град Шанлиурфа, а заставе ће обезбиједити Град Сарајево.

Одлука Града је да ове године, због епидемиолошке ситуације и тренутног стања буде отказан централни дочек Нове године. У сарадњи са Туристичком заједницом, Град ће мањим догађајима оживјети новогодишњи дух.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj