Универзитетски центар: Наставак сарадње Града Сарајева и УНСА

Универзитетски центар: Наставак сарадње Града Сарајева и УНСА
  • 12 Jan, 2022

Градоначелница Сарајева Бењамина Карић и проф. др. Рифат Шкријељ, ректор Универзитета у Сарајеву, одржали су састанак на којем су разматране теме и активности на којима ће Град и УНСА заједнички радити у циљу развоја и промоције Сарајева као међународног универзитетског центра.

Током састанка усаглашен је став да је повећање броја страних студената кључни приоритет заједничке сарадње те је потврђена спремност да се активности усмјере ка питањима која се односе на смјештај и организацију рада и живота студентске популације у Сарајеву, заједнички допринос Града и УНСА у подизању студентског стандарда, кориштење потенцијала и ресурса којима располажу Град и УНСА у циљу развијања заједничких иницијатива и пројеката усмјерених на успостављање инфраструктуре и програмских садржаја неопходних за дјеловање модерних универзитетских центара, заједничку организацију домаћих и међународних манифестација и скупова, те друге области сарадње од заједничког интереса.

„Град Сарајево у потпуности подржава Универзитет и може рачунати на нашу подршку и сарадњу. Осим ресурса и услуга које вам стоје на располагању путем служби и установа, то се односи и на људске потенцијале којим располажемо, нарочито у области развоја и провођења програма и пројеката међународног карактера“, казала је градоначелница Карић.

Ректор је изразио захвалност Граду Сарајеву на подршци.

„Радује ме спремност Града и градоначелнице да наставимо и ојачамо сарадњу на даљем развоју Сарајева као међународног универзитетског центра. Овај племенити и амбициозни циљ може се остварити само чврстом и добронамјерном сарадњом академске заједнице и институција које представљају и заступају општи јавни интерес“, поручио је Шкријељ те додао да додатно охрабрује чињеница да уважена градоначелница Карић и сама има завидна академска и научна постигнућа која 'тек треба да остваре свој пуни потенцијал на добробит сарајевске и босанскохерцеговачке академске заједнице'.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj