Континуисана подршка Града Сарајева вјерским заједницама

Континуисана подршка Града Сарајева вјерским заједницама
  • 27 Jun, 2022

Град Сарајево наставља дугогодишњу традицију пружања финансијске подршке вјерским заједницама и црквама.

Данас је у то име градоначелница Бењамина Карић потписала уговоре о кориштењу средстава из Буџета за 2022. годину у износу од 100.000 КМ.

Карић истиче да ће напори актуелне администрације увијек бити усмјерени ка унапређењу сарадње и заједничких активности Града и надлежних органа Цркава и вјерских заједница у БиХ.

“Мултикултуралност је наш начин живота, а заједништво и толеранција вјековна традиција овог града. Ваша улога у њеном очувању и упућености једних на друге, од немјерљивог је значаја. Обавеза свих нивоа власти требала би бити подршка вашем дјеловању, а самим тим и заштити вриједних објеката нашег богатог културно-историјског наслијеђа”, казала је градоначелница, те присутним захвалила на промоцији и баштињењу мултиетничких вриједности Сарајева.

Уговори су потписани са представницима Јеврејске заједнице БиХ, Исламске заједнице у БиХ, Студентског центра ИЗ у БиХ, Српске православне црквене општине Сарајево, Српске православне црквене општине Долачка, Саборне цркве рођења Пресвете Богородице, Жупе Узнесења Блажене Дјевице Марије, Медијског центра Врхбосанске надбискупије, Жупе Пресветог Тројства, Жупе Св. Фрање Асишког и Катедрале Срца Исусова.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj