Град Сарајево и “Рејс фор д цуре”: Заједничка мисија се наставља

Град Сарајево и “Рејс фор д цуре”: Заједничка мисија се наставља
  • 06 Jul, 2022

“Град Сарајево и ‘Рејс  фор д цуре (Раце фор тхе цуре)’ ће заједно у септембру поново послати поруку о важности здравља жена, превенције и редовне контроле”, поручено је са данашњег потписивања Уговора о реализацији одобрених средстава из Буџета за 2022. годину у Вијећници.

Потписнице су градоначелница Бењамина Карић и Нела Хасић, директорица Удружења „Заједно смо једно“ које организује  сада већ традиционалну “Трку за живот“.

„Рејс на једном мјесту окупи велики број наших хероина из цијеле Босне и Херцеговине. Град недвојбено наставља подршку овој значајној мисији, дјеловању Удружења као организатора, али и омогућавању бесплатних мамографских прегледа, прве помоћи за сваку новооперисану жену од карцинома дојке у БиХ, те пружању неопходне психосоцијалне подршке”, казала је Карић уз похвале за њихов грађански активизам, промовисање здравог начина живота и на концу, подизање свијести грађана.

Хасић и ПР трке, Самира Поричанин-Петрешин, подсјетиле су на немјерљив значај институционалне подршке свих нивоа власти те градоначелници захвалиле на женској солидарности и емпатији коју свима у потреби показује од самог почетка мандата.

Заједно су упутиле позив Сарајкама и Сарајлијама да се придруже највећој европској трци и шетњи која је најављена за недјељу, 25.09.2022. године.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj