’Net Zero by 30th Sarajevo Film Festival’: У мисији постизања климатски неутралних, паметних градова до 2030. године

’Net Zero by 30th Sarajevo Film Festival’: У мисији постизања климатски неутралних, паметних градова до 2030. године
  • 11 Aug, 2022

Град Сарајево, Сарајево Филм Фестивал и Кантон Сарајево у заједничкој мисији “Net Zero by 30th SFF” – чишћи ваздух за све до 30. Фестивалског издања!

Данас је овим поводом у кину Митинг (Меетинг) Поинт одржана прес конференција на којој су говорили градоначелница Бењамина Карић, директор Сарајево Филм Фестивала Јован Марјановић, премијер КС Един Форто, те шеф Делегације Европске уније у Босни и Херцеговини и специјални представник ЕУ, амбасадор Јохан Сатлер (Јоханн Саттлер).

"Желимо да бх. пријестолница буде са нултом емисијом = нулом загађености. Креативни градови УНЕСКО-а, као што је Сарајево, посвећени су подизању свијести о снажној улози креативности и иновативности у провођењу УН-ове Агенде одрживог развоја 2030. Сретни смо што нам је СФФ прави партнер на том путу", казала је Карић.

Овогодишње фестивалско издање окупља три тима за енергетску ревизију чији ће резултати показати колико енергије трошимо у основним активностима, а директор Марјановић истиче да је предузето и низ других еколошких мјера са циљем смањења негативног утицаја на животну средину.

Подсјећања ради, Сарајево је у априлу ове године изабрано као један од 100 градова за Climate-Neutral and Smart Cities Mission (Мисија климатски неутралних и паметних градова) који нису из земаља ЕУ.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj