Skaka: Podizanje zastave s ljiljanima na East Riveru je jedan od najponosnijih trenutaka ove generacije

Skaka: Podizanje zastave s ljiljanima na East Riveru je jedan od najponosnijih trenutaka ove generacije
  • 22 May, 2020

Zastava sa zlatnim ljiljanima zavijorila se na današnji dan na East Riveru.

- Sjećamo se sa ponosom jednog od najznačajnijih trenutaka ove generacije građana Bosne i Hercegovine, kada je prijemom u Ujedinjene nacije obnovljeno međunarodno priznanje i legitimitet milenijske države. 
Danas 28 godina nakon toga, borba koju smo započeli pod zastavom sa ljiljanima, nije okončana. Državu danas branimo njenom izgradnjom, reformama, ekonomskim i političkim napretkom, obrazovanjem, kulturom, sportskim uspjesima i na svaki drugi način doprinoseći boljitku građana i jedine nam domovine. Kultura sjećanja koju njegujemo jedan je od načina na koji sebi i generacijama koje dolaze garantiramo bolju budućnost - poručio je tim povodom gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka tim povodom. 


Republika Bosna i Hercegovina, u UN je primljena poslije proglašavanja nezavisnosti i međunarodnog priznanja zemlje u aprilu 1992. godine. Inače, 6. aprila, koji s proslavljamo i kao Dan Grada Sarajeva, BiH su priznale države tadašnje Evropske ekonomske zajednice (EEZ), današnje EU, a dan kasnije i SAD.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj