Градоначелник Скака током посјете: Град Сарајево ће помоћи Земаљском музеју!

Градоначелник Скака током посјете: Град Сарајево ће помоћи Земаљском музеју!
  • 22 May, 2020

Градоначелник Сарајева Абдулах Скака боравио је у радној посјети Земаљског музеју гдје је разговарао са директором Мирсадом Сијарићем. Град Сарајево има континуисану и институционалну сарадњу са Земаљским музејом, а посебно и кроз реализацију заједничких пројеката.

Но , како је истакао градоначелник Скака током разговора, свима је познато да је потребно трајно ријешити питање ове најзначајније музејске установе у Босни и Херцеговини. Договорена је и реализација конкретне помоћи, о чему ће бити више ријечи у наредним данима.

“Град Сарајево ће увијек бити на страни Земаљског музеја, у то нема никакве сумње. Проналазимо модалитете на који начин ће Град и ове године помоћи рад Музеја. Срамотно је да смо дошли у ову ситуацију. Међутим , јасно је да овдје морамо имати системско рјешење које ће трајно обезбиједити  не само опстанак него и развој ове институције. Ми ћемо свакако бити дио рјешења”, рекао је градоначелник Скака.

Директор Мирсад Сијарић је током састанка нагласио важност несметаног функционисања Земаљског музеја, истичући да је он ових дана поново отворио своја врата, након што је обустављен рад због пандемије.

“Охрабрени смо вољом Града Сарајева и градоначелника да интензивирамо и ево конкретизујемо  сарадњу. Увјерен сам да ће оно што смо данас договорили бити у интересу не само Музеја и Града него и свих грађана. Наши тимови ће у наредних неколико дана прецизирати детаље и кренути у реализацију”, додао је Сијарић.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj