Moguća poledica na putevima u Bosni i Hercegovini

Moguća poledica na putevima u Bosni i Hercegovini
  • 22 Nov, 2020

SARAJEVO, 22. novembra (FENA) - Zbog niskih temperatura u jutarnjim satima u Bosni i Hercegovini iz BIHAMK-a su upozorili na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Pažnju su skrenuli i na učestale odrone zemlje ili kamenja, a vozačima su savjetovali opreznu vožnju uz podsjećanje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla, Nević Polje-Kaonik, Jajce-Crna Rijeka, Mostar-Široki Brijeg (od ulaza u Mostar do Balinovca), Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Posušje-Široki Brijeg  i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od sedam do 19 sati.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj