Zbog porasta temperature povećana opasnost od odrona i snježnih lavina

Zbog porasta temperature povećana opasnost od odrona i snježnih lavina
  • 22 Jan, 2021

Zbog porasta temperature i topljenja snijega, povećana je opasnost od odrona, kao i od snježnih lavina. Saobraća se po pretežno vlažnom ili mokrom kolovozu, a u jugozapadnim krajevima upozorava se na mjestimično jače udare vjetra.

Vidljivost je zbog magle smanjena na putevima Kupres-Šuica i Glamoč-Priluka, kao i na širem području Goražda. Napominju se vozači da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se putevi: Klašnice-Laktaši, Stupari-Živinice, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na magistralnom putu Livno-Šuica (na prevoju Borova Glava) upozorava se na izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u večernjim i jutarnjim satima.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj