Evo kakvo nas vrijeme očekuje do srijede

Evo kakvo nas vrijeme očekuje do srijede
  • 21 Mar, 2021

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Lokalno u Bosni pada slab snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati: Bjelašnica -12; Ivan-sedlo -4; Bihać -3; Gradačac i Grude -2; Bijeljina, Sanski Most i Tuzla -1; Banja Luka, Doboj, Sarajevo i Zenica 0; Bugojno 1; Trebinje 4; Mostar i Neum 7 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940Pa, za 3hPa je manji od normalnog i opada.

U ponedjeljak u većem dijelu zemlje oblačno sa snijegom ili susnježicom. Više sunčanog vremena na jugu zemlje. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Vjetar umjerene jačine sa jakim udarima sjevernog smjera. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne povremeno su izgledni i olujni udari vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U utorak pretežno oblačno u Bosni i sjeveru Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine sunčano. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne izgledni su jaki, a prijepodne povremeno i olujni udari vjetra. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U srijedu, u većem dijelu zemlje oblačno. Lokalno u Bosni u višim područjima može padati slab snijeg, a u nizinama će padati slaba kiša ili susnježica. Više sunčanog vremena na jugu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 3 stepena. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje do 13 stepeni.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj