BIHAMK: Oprez zbog poledice i odrona

BIHAMK: Oprez zbog poledice i odrona
  • 21 Mar, 2021

U Bosni i Hercegovini u nedjelju ujutro saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a na dionicama u višim predjelima, a iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) skreću pažnju na moguću poledicu te upozoravaju i na povećanu opasnost od odrona, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se saobraća jednom trakom naizmjenično uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj