BIHAMK: Upozorenje vozačima na poledicu, odrone i maglu

BIHAMK: Upozorenje vozačima na poledicu, odrone i maglu
  • 05 Apr, 2021

(FENA) - U jutarnjim satima magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvaja se šire područje Gračanice i Prijedora. Zbog niske jutarnje temperature, posebno na dionicama u višim predjelima, na svim vlažnim lokalitetima moguće je formiranje poledice. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23.00 - 04.30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se putevi: Široki Brijeg-Mostar (obilaznica oko Širokog Brijega), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj