Ibrahim Spahić čestitao Svjetski dan umjetnosti

Ibrahim Spahić čestitao Svjetski dan umjetnosti
  • 13 Apr, 2021

(FENA) - Predsjednik Međunarodnog centra za mir (IPC) i direktor Festivala "Sarajevska zima" Ibrahim Spahić uputio je čestitku povodom Svjetskog dana umjetnosti - 15. aprila.

Međunarodni centar za mir i "Sarajevska zima" će u saradnji sa Galerijom Srednje škole primijenjenih umjetnosti Sarajevo, Svjetski dan umjetnosti obilježiti izložbom posvećenom profesorima, a koja će biti otvorena 15. aprila.

- Želimo da na simboličan način odamo priznanje obrazovanju i naglasimo značaj i ulogu profesora škole i njihovu umjetničku kreativnost - kazao je Spahić.

Podsjetio je da se Svjetski dan umjetnosti obilježava na dan rođenja Leonarda da Vincia, stoga, Međunarodni centar za mir i "Sarajevska zima" objavljuje tim povodom imena umjetnika, galerija i institucija koji su dobili Nagradu "Srebrena pahuljica" za djela predstavljena u okviru XXXVII Festivala Sarajevska zima 2021.- "Family online art" u oblasti Vizuelnih umjetnosti.

Imena umjetnika bit će objavljena na web stranici IAA/AIAP/UNESCO, kai i na Facebook stranici World Art Day-IPC/SWF/2020/Leonardo/.

Ove godine "Srebrenu pahuljicu" dobili su i profesori Srednje škole primijenjenih umjetnosti koji izlažu u čast Svjetskog dana umjetnosti svoja djela i Bedri Baykam, predsjednik IAA/AP/UNESCO, saopćeno je iz IPC-a.

I ove godine se Svjetski dan umjetnosti obilježava pod pokroviteljstvom UNESCO-a.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj