Gradonačelnica Karić čestitala Dan Armije RBiH

Gradonačelnica Karić čestitala Dan Armije RBiH
  • 15 Apr, 2021

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić sa zamjenicima Harisom Bašićem i Anjom Margetić i predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović sa zamjenicima Draganom Stevanovićem i Mirelom Džehverović odali su počast i položili cvijeće na spomen-obilježja povodom 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine.

U čestitci upućenoj svim bosanskohercegovačkim patriotima, gradonačelnica Karić je istakla:

“Na ovaj historijski i istinski dan ponosa, obilježavamo 29. godišnjicu formiranja Armije RBiH, čiji su pripadnici svih naroda i svih vjera, samoorganizovani uz slogu i zajedništvo, zaštitili i odbranili svoju zemlju, grad, porodicu, čast, dostojanstvo.

Oni su najzaslužniji za naš današnji mir, slobodu i nezavisnost jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, za organizovanje i razvoj današnjih savremenih Oružanih snaga, odbrambenog i sigurnosnog sistema naše države.

Naša je obaveza da se s dužnim poštovanjem sjetimo poginulih boraca, koji su za svoju domovinu dali ono najvrijednije, svoje živote.

Ne smijemo zaboraviti njihovu žrtvu, kao što ne smijemo zaboraviti njihove porodice, ratne vojne invalide, demobilisane borce, veterane Armije RBiH.

Hrabro i nesebično ispisali su najčasnije stranice u postojanju Bosne i Hercegovine.

Sretni smo što pripadamo generaciji koja svoju budućnost može graditi u svojoj zemlji. To od nas traži i odgovornost da budemo na visini zadatka, da svoju zemlju razvijamo i gradimo na dobrobit svih njenih naroda i građana.

Čuvajmo našu domovinu Bosnu i Hercegovinu i čuvajmo jedni druge!”

 

 

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj