Nastavak saradnje: Grad Sarajevo i Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“

Nastavak saradnje: Grad Sarajevo i Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ intenzivira svoje napore u brizi za budućnošću onih koji su se u najranijoj dobi borili sa teškom bolešću.

Pokrenute su nove programske aktivnosti koje se baziraju na dubokoj empatiji, a istovremeno pomažu da u fokusu ostane njihovo obrazovanje i jednake mogućnosti u društvu.

Tim je povodom na press konferenciji u Vijećnici predstavljen njihov novi partner koji će zajedno sa Udruženjem dijeliti ovu humanu misiju.

Kompanija ZIRA iz Sarajeva će tako obilježiti jubilarnih 25 godina rada pod sloganom „Couruge is what IT takes“.

Svojom značajnom donacijom, ZIRA je podržala funkcioniranje dva apartmana u Roditeljskoj kući u Sarajevu, održavanje terase – mjesta za odmor roditelja i djece, nazvavši je simbolično „Terasa s koje se bolje vidi budućnost“, te nabavku novog mobilijara za dvorište i dječji park ispred Roditeljske kuće.

Svoju podršku pružio je i Grad Sarajevo na čelu sa gradonačelnicom Benjaminom Karić te pozdravio ulaganja bh. kompanija u lokalnu zajednicu.

“Postoje projekti koji zaslužuju stalnu i bezrezervnu podršku svakog pojedinca, ali i svih nivoa vlasti. Jedan od takvih je Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i njihovi napori koji zaista mijenjaju živote dječice i njihovih porodica u najizazovnijim trenucima. Naša je dužnost olakšati njihov posao”, kazala je Karić.

Grad Sarajevo je ove godine iznosom od 20.000 KM podržao aktivnosti Udruženja, a gradonačelnica se nedavno pridružila projektu “Moja kosa, tvoja kosa” i dala svoj doprinos kampanji ‘Centimetri kose za kilometre sigurnih koraka’.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj