Anja Margetić ugostila perspektivne bh. plivačice Lamiju Medošević, Nejlu Karić i Eminu Pašukan

Anja Margetić ugostila perspektivne bh. plivačice Lamiju Medošević, Nejlu Karić i Eminu Pašukan
  • 16 Jul, 2021

Zamjenica gradonačelnice Grada Sarajeva Anja Margetić ugostila je danas perspektivne bh. plivačice sa velikim brojem zapaženih nastupa, Lamiju Medošević, Nejlu Karić i Eminu Pašukan.

Svoj put ka ostvarenju životnih ciljeva, ali i vrhu svjetskog plivanja, odlučile su graditi kao stipendistkinje u Sjedinjenim Američkim Državama.

Osim rezultata kojim su osigurale američke stipendije, u najranijoj dobi bilježile su apsolutne državne rekorde BiH, našu zemlju predstavljale na evropskim i svjetskim prvenstvima, a na univerzitetima na kojima sada nastavljaju svoju edukaciju, prepoznate su kao najveće pojačanje.

Trenutno borave u Sarajevu i vrijedno rade praksu u Centralnoj banci BiH, MUP-u KS i Američkoj trgovinskoj komori, što je po riječima zamjenice Margetić hvale vrijedan pristup poslu i karijeri:

“Dobro došle u svoju zemlju i njen olimpijski glavni grad! Ponosni smo što nas na najbolji način predstavljate u Americi. Grad Sarajevo će uvijek biti institucija koja vjeruje u vaše potencijale i pruža vam podršku”, kazala je Margetić koja je sa samo 17 godina nastupila za olimpijsku reprezentaciju RBiH u plivačkim disciplinama delfin 100 i 200 metara te bila prva žena koja je pod zastavom naše zemlje nastupila na olimpijskim igrama.

Vrijedne i talentovane djevojke planiraju povratak u Bosnu i Hercegovinu i nastavak sportske i profesionalne karijere u njenom glavnom gradu.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj