Karić i Biševac: Unaprijediti postojeće odnose Sarajeva i Novog Pazara

Karić i Biševac: Unaprijediti postojeće odnose Sarajeva i Novog Pazara
  • 19 Jul, 2021

“Naša dva grada historijski su povezana, a prijateljstvo potvrđeno uspostavom partnerskih i pobratimskih odnosa. Sarajevo i Novi Pazar nose jednake vrijednosti koje vezuje naslijeđe, tradicija i multietničnost”, kazala je gradonačelnica Benjamina Karić prilikom današnje posjete gradonačelniku, kolegi, Nihatu Biševcu.

Gradonačelnici su razgovarali o saradnji dva grada pobratima te razvijanju privrednih, turističkih, kulturnih, obrazovnih i drugih odnosa u skladu sa tradicionalnim prijateljstvom.

“Grad Sarajevo kao institucija i glavni grad BiH vam stoji na raspolaganju, a naš cilj je da imamo što više prijatelja. Jako je bitno da naši građani znaju da smo mi saradnici u izgradnji mira koji je prijeko potreban ovom regionu”, poručila je Karić.

Istakla je i to da gradovi Sarajevo i Novi Pazar, na obostranu korist i zadovoljstvo, imaju mnogo potencijala za unaprjeđenje postojeće saradnje konkretnim projektima.

U aprilu ove godine, Grad Novi Pazar je proslavio svoj 560. rođendan te obilježio 10. godišnjicu prijateljske saradnje sa Sarajevom koja je ozvaničena potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju 2011. godine.

Gradonačelnica Karić iskoristila je priliku i svim muslimanima u Novom Pazaru, Sandžaku i cijeloj Srbiji uputila čestitku povodom nastupajućeg praznika Kurban-bajrama, uz najiskrenije želje za prosperitet i blagostanje svih građana.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj