Benjamina Karić sa zamjenicima u Vijećnici razgovarala sa Josipom Juratovićem

Benjamina Karić sa zamjenicima u Vijećnici razgovarala sa Josipom Juratovićem
  • 18 Oct, 2021

Gradonačelnica Benjamina Karić sa zamjenicima Harisom Bašićem i Anjom Margetić, ugostila je danas u Vijećnici istaknutog zastupnika njemačkih socijaldemokrata u Bundestagu, Josipa Juratovića.

Razgovarali su o izazovnim vremenima pandemije koronavirusa, političkoj sceni u Bosni i Hercegovini, ali i kapitalnim projektima Grada Sarajeva.

Njemačka je, ističe Karić, svoje prijateljstvo prema našem narodu i zemlji pokazala svesrdnom pomoći tokom agresije te oduvijek bila među zemljama koje zagovaraju put BiH u Evropsku uniju.

„Njegujući demokratske vrijednosti, nesebično iskazujete prijateljstvo Bosni i Hercegovini i našem glavnom gradu. Sa prijateljima iz Evrope, ali i svijeta, aktuelna administracija Grada Sarajeva želi raditi u korist svih građana BiH“, poručila je gradonačelnica.

Josip Juratović je pozdravio ambiciju i energiju novog gradskog rukovodstva, ističući da u svojoj misiji želi ohrabriti sve perspektivne mlade ljude.

„Ulijevate nadu da je moguće drugačije u odnosu na ono što smo do sada vidjeli. Vi ste jedna nova svijest, predvodnik nove generacije u politici“, kazao je Juratović, siguran da Bosna i Hercegovina i njena prijestolnica mogu predstavljati modernu evropsku zemlju, bez obzira na tešku historiju.

Podsjetimo, Grad Sarajevo njeguje uspješnu saradnju sa njemačkim Friedrichshafenom s kojim će se naredne godine obilježiti pedeseta, a sa Magdeburgom 45. godišnjica od bratimljenja.

Osim toga, Grad Sarajevo je više od tri decenije pobratim i sa Gradom Wolfsburgom.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj