Delegacija Općine Karşıyaka iz Izmira posjetila Grad Sarajevo

Delegacija Općine Karşıyaka iz Izmira posjetila Grad Sarajevo
  • 26 Nov, 2021

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić sa zamjenikom Harisom Bašićem upriličila je danas prijem za delegaciju Općine Karşıyaka iz Izmira, koja boravi u višednevnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Ovaj susret, istakla je Karić, doživljavamo kao nastavak izuzetno uspješne saradnje između prijateljskih gradova Sarajeva i Izmira.

„Naše veze možemo dodatno osnažiti i proširiti razmjenom iskustava i dobrih praksi u oblasti komunalne infrastrukture, privrede, obrazovanja i kulture“, kazala je Karić.

Načelnik općine Cemil Tugay istakao je zadovoljstvo prijemom u Sarajevu. Izrazio je spremnost ove izmirske općine da sarađuje sa Gradom Sarajevom preko projekata iz oblasti zaštite čovjekove okoline i čiste energije u smislu poboljšanja klimatskih uslova, aktivnostima u oblasti skrbi i brige o starijoj populaciji, te povezivanju mladih.

Današnjem prijemu u Vijećnici prisustvovali su zamjenici predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Mirela Džehverović i Dragan Stevanović, te gradski vijećnici Alem Logo i Danijela Šahat.

 

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj