Dogradonačelnik Bašić na svečanosti obilježavanja Dana sarajevskog Univerziteta

Dogradonačelnik Bašić na svečanosti obilježavanja Dana sarajevskog Univerziteta
  • 02 Dec, 2022

Svečanom sjednicom Senata danas je u Vijećnici obilježen Dan sarajevskog Univerziteta i 73. godišnjica osnivanja i djelovanja naše najveće i najstarije univerzitetske institucije.

Svečanosti su prisustvovali članovi Senata Univerziteta u Sarajevu na čelu sa rektorom prof. dr. Rifatom Škrijeljom, dekani i prodekani, visoke zvanice, profesori i studenti, te brojni gosti.

Zamjenik gradonačelnice Grada Sarajeva Haris Bašić čestitao je Dan Univerziteta te istakao:
„Sarajevski univerzitet je bastion znanja i napretka. Svoju viziju kontinuirano ostvaruje i širi. Predstavlja istinsko jezgro naučne misli, obrazovanja, istraživačkog i stručnog rada, akademske izvrsnosti, integriteta svakog studenta”, kazao je Bašić.

Ova renomirana univerzitetska institucija, prema riječima zamjenika gradonačelnice, razvija se u pravom smjeru te postaje moderan evropski univerzitet koji je po edukaciji i uspjehu svojih studenata postao priznat i prepoznatljiv i u međunarodnim krugovima.

Rektor Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Rifat Škrijelj u svom pozdravnom obraćanju osvrnuo se na osnovne pokazatelje razvoja Univerziteta u Sarajevu, sa akcentom na strateške ciljeve UNSA, naučno-istraživački rad, učešću u projektima, objavljivanju radova u međunarodno priznatim časopisima i dr.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj