Brošura Grada Sarajeva: Dvije godine mandata gradonačelnice Karić

Brošura Grada Sarajeva: Dvije godine mandata gradonačelnice Karić
  • 13 Apr, 2023

"Sarajevo nije samo skup ljudi i objekata, Sarajevo je način života, Sarajevo se živi.

Služiti takvom gradu je čast i privilegija kojoj, za mene, nema ravne.

Služiti Sarajevu znači i slušati njegov damar, a sve što smo radili i što planiramo raditi naredne dvije godine, temelji se na viziji sačinjenoj u ritmu damara ovog grada.

Da bismo sačuvali njegov sjaj, vratili njegovu slavu i podigli ga na pijedastal gdje pripada u našoj viziji, Sarajevo vidimo kao grad budućnosti, riznicu prošlosti, dom izvrsnosti, centar kreativnosti, arenu vrhunskog sporta, najboljeg domaćina, kao grad čuvar i kao grad hiljadu mostova.

Na tome smo neiscrpno radili, a u ovom kratkom izvještaju predstavljamo samo neke crtice ključnih aktivnosti za dvije godine rada. Mnogo je posla iza nas i još više pred nama, ali smo spremni i radimo s osmijehom.

Najviše vremena i energije trošimo na administrativne procedure, pronalaske načina finansiranja i druge aktivnosti o kojima ne obavještavamo građane, ali nastojimo i nastojat ćemo i dalje sa svima dijeliti sve ono što smatramo da građane može zanimati.

Nakon dvije godine rada osjećam se dužnom da iskažem i neizmjernu zahvalnost svima koji rade, sarađuju sa nama i podržavaju nas. Prije svega građanima čija mi podrška beskrajno znači i motivira me da dam sve na putu za ostvarenje naše vizije.

Timu koji svakodnevno vrijedno radi, od gradskih službenika, do saradnika i savjetnika koji besplatno daju svoje vrijeme i energiju samo za ljubav Sarajevu.

Cijenjenim gradskim vijećnicama i vijećnicima koji podržavaju naš rad i viziju i bez čije podrške bi sve to bilo nemoguće.

Domaćim i stranim partnerima i prijateljima Sarajeva koji čvrsto stoje uz nas, te predstavnicima medija koji pomno i detaljno prate naš rad i omogućavaju nam da građani imaju uvid u ono što činimo za njih.

Bez svih vas ovaj put bio bi nemoguć, stoga svima Vama od srca hvala i molim Vas da budete svjesni da ste sastavni dio svakog uspjeha i svakog pomaka koji napravimo.

Nastavit ćemo i dalje osluškivati damar Sarajeva, predano raditi i učinit ćemo sve što je u našoj moći da se približimo viziji koju smo predstavili i završimo projekte koje smo započeli, sa čvrstom željom da nam vječno blista naše Sarajevo", uvodno je obraćanje gradonačelnice Benjamine Karić.

Cijelo PDF online izdanje brošure Grada Sarajeva:

BROŠURA 2023.pdf

Podijeli:

Najnoviji sadržaj