Gradonačelnica Karić ugostila tim Sarajevo Film Festivala i bh. filmske radnike

Gradonačelnica Karić ugostila tim Sarajevo Film Festivala i bh. filmske radnike
  • 05 Jun, 2023

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas je u Vijećnici ugostila tim Sarajevo Film Festivala i bh. filmske radnike.

„Sjajni ljudi koji sa puno strasti i energije rade odličan posao, što je Sarajevu nedavno u Kanu priskrbilo nagradu Global Production za najbolji 'Grad filma'. Ponosna sam na cijeli tim koji stoji iza ovog uspjeha, ponosna sam na naš brend - Sarajevo Film Festival“, istakla je Karić.

Zahvalila je za sav trud i rad i obećala još snažniju podršku Grada Sarajeva.

„Zajedno gradimo pozitivnu sliku Sarajeva u svijetu i promovišemo ga kao grad kulture, filma i kreativne industrije“, poručila je gradonačelnica.

Prema riječima Jovana Marjanovića, direktora Sarajevo Film Festivala, nagrada Global Production je znak prepoznavanja da se u posljednje četiri godine kako je Sarajevo postao UNESCO grad filma, određena koherentna strategija po pitanju razvoja kinematografije, uspješno realizovala.

„Svima nama je poticaj da iduće četiri godine imamo još bolji plan, i kad se sljedeći put sastanemo da znamo da smo taj plan i ostvarili i unaprijedili. Hvala gradonačelnici na prijemu, a vama svima na podršci i radu“, rekao je Marjanović.  

Podijeli:

Najnoviji sadržaj