Javni poziv za događaj “Mladi su srce Sarajeva: Dijalog mladih i vlasti”

Javni poziv za događaj “Mladi su srce Sarajeva: Dijalog mladih i vlasti”

Grad Sarajevo je aplicirao za status Evropske prijestolnice mladih 2026 i ušao u finale takmičenja za ovu prestižnu titulu!

Da bi dobili status prijestolnice mladih, potrebno je da bh. prijestolnicu zajedno gradimo po mjeri mladih, a ono što je najvažnije su upravo njihovi stavovi i mišljenja.

Grad poziva sve mlade sa područja Kantona Sarajevo da nam se pridruže na događaju „Mladi su srce Sarajeva: Dijalog mladih i vlasti“, namijenjenog osobama koje žele predložiti, inovirati i osmišljavati kreativna rješenja za stvaranje boljih uslova za mlade u Sarajevu.

Datum održavanja je 13. juna (utorak) u periodu od 10.00 do 12.00 sati na lokaciji Dječija kuća Novo Sarajevo, Grbavička bb.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti putem linka https://s.mladi.org/mladi_su_srce_sarajeva_dijalog do 12. juna 2023. godine do 12.00 sati.

Više o događaju dostupno je na: https://s.mladi.org/dijalog

Partneri Grada za aplikaciju Sarajevo Evropska prijestolnica mladih su: Institut za razvoj mladih KULT, Zora Udruženje za socijalni, kulturni i kreativni razvoj, Općina Stari Grad Sarajevo, Općina Centar Sarajevo, Općina Novo Sarajevo, Općina Novi Grad Sarajevo, Vijeće mladih Općine Stari Grad Sarajevo, Vijeće mladih Općine Novi Grad, Sarajevo, Vijeće mladih Federacije BiH i Vijeće mladih Općine Novo Sarajevo.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj