Dogradonačelnici Avdić i Margetić ugostili predstavnike Grada Gorontalo iz R Indonezije

Dogradonačelnici Avdić i Margetić ugostili predstavnike Grada Gorontalo iz R Indonezije
  • 18 Sep, 2023

Zamjenici gradonačelnice Sarajeva Samir Avdić i Anja Margetić ugostili su danas u Vijećnici delegaciju Grada Gorontalo iz Republike Indonezije na čelu sa dogradonačelnikom Ryan Fachrisan Konom. Prijemu su prisustvovali i predstavnici Ambasade R Indonezije u BiH.

Poželjevši gostima dobrodošlicu u glavni grad BiH, dogradonačelnici Avdić i Margetić izrazili su zahvalnost na sveukupnoj podršci i pomoći prijateljske Indonezije.

Istakli su da naše dvije zemlje, a pogotovo gradovi, bez obzira na veliku udaljenost, imaju resurse da razvijaju različite vidove saradnje.

“Sarajevo je oduvijek bilo grad otvoren za saradnju i partnerstvo. Nadamo se da će ovo biti početak uspješnih dugoročnih veza koje će biti od koristi našim građanima. Potencijal vidimo u realizaciji brojnih projekata u oblasti privrede i kulture, a posebno na turizmu na čijoj promociji bi trebali zajedno raditi”, kazao je Avdić.

Dogradonačelnik Kono zahvalio je na dobrodošlici i prijemu, te izrazio uvjerenje da će ova posjeta Sarajevu otvoriti nova vrata budućoj saradnji i izgradnji bolje kvalitete života naših građana.

Inače, Grad Gorontalo jedan je od okosnica pokretačke snage privrede, obrazovanja i kulture u istočnoj regiji Indonezije.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj