Samir Avdić u Vijećnici ugostio delegaciju Direkcije Grada Istanbula za obnovu Bosfora

Samir Avdić u Vijećnici ugostio delegaciju Direkcije Grada Istanbula za obnovu Bosfora
  • 21 Sep, 2023

Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Samir Avdić ugostio je danas u Vijećnici delegaciju Direkcije Grada Istanbula za obnovu Bosfora, Tolunay Çebi i Sezin Karcan Kaya.

Zajednički cilj je, ističu sagovornici, ojačati tradicionalno bliske pobratimske veze koje traju skoro tri decenije, s posebnim fokusom na oblast urbanog planiranja.

Razgovarali su o aktuelnim infrastrukturnim projektima bosanskohercegovačke prijestolnice, unaprjeđenju kvalitete javnog prostora, hortikulturnog uređenja, ali i zaštiti kulturnog naslijeđa.

„Dobri bilateralni odnosi naših zemalja, ali i gradova, obavezuju nas da ih kontinuirano unaprjeđujemo u svim oblastima. Delegacija bratskog Istanbula donijela je novi, produktivan razgovor o procesima koje naše Gradske uprave mogu voditi u narednom periodu“, kazao je Avdić, ističući da Sarajevo želi usvojiti dobra rješenja i prakse prijateljske Turske.

Usaglašeno je da su česti susreti administracija s ciljem realizacije zajedničkih projekata, prije svega na polju infrastrukture, najbolji način za njegovanje odnosa Sarajeva i Istanbula, a na dobrobit građana oba grada.

Podsjetimo, na samom početku mandata, gradonačelnica Benjamina Karić imala je susret sa Gradom Istanbulom kako bi dogovorili aktivnosti na obnovi i restauraciji kulturno-historijskih spomenika.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj