Gradonačelnik Skaka: Radimo projekte od kojih će grad imati dugoročnu korist

Gradonačelnik Skaka: Radimo projekte od kojih će grad imati dugoročnu korist
  • 02 Dec, 2019

Jedan od najpoznatijih objekata u Sarajevu, zgrada kod Vječne vatre u ulici Maršala Tita, konačno će dobiti namjenu kakva mu priliči. Ova reprezentativna građevina postat će istinska Gradska kuća, a glavni grad Bosne i Hercegovine će dobiti svoju pravu adresu i sjedište.

Gradsko vijeće je prošle sedmice podržalo odluku kojom se postojeći prostori u kojem je smještena Gradska uprava ustupa Parlamentu FBiH.  S druge strane, Vlada FBiH je ranije donijela odluku kojom prostorije u objektu kod Vječne vatre ustupa Gradu Sarajevu za sjedište. Grad Sarajevo i Vlada FBiH spremni su pokrenuti i obnovu i unutrašnje uređenje zgrade. 

Na ovaj način, rješava se dugogodišnji problem smještaja obje institucije i Parlamenta FBiH i Grada, obzirom da sadašnji uvjeti ne zadovoljavaju potrebe za efikasnijim djelovanjem.

- Mi radimo projekte od kojih će grad imati dugoročnu korist, a sve u interesu građana. Objekt koji je izgrađen po projektu čuvenih arhitekata Josipa Vancaša i Karla Paržika dostojan je sjedišta glavnog grada. Na ovaj način ćemo ponovo oživjeti jednu vrlo važnu građevinu u samom centru grada koja će postati prava gradska kuća sa dodatnim sadržajima. Želim se posebno zahvaliti rukovodstvu Vlade Federacije BiH na vrlo uspješnoj saradnji i razumijevanju te gradskim vijećnicima koji su podržali ovaj projekt - istakao je gradonačelnik Abdulah Skaka.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj