BIHAMK: Vozači, oprez zbog magle, mokrog kolovoza i odrona

BIHAMK: Vozači, oprez zbog magle, mokrog kolovoza i odrona
  • 15 Feb, 2020

SARAJEVO, 15. februara (FENA) - Magla i niska oblačnost jutros smanjuje vidljivost. Izdvaja se šire područje: Jajca, Donjeg Vakufa, Bugojna, Zenice, Žepča, Sanskog Mosta i dijelove Kantona Sarajevo.

Mokar ili vlažan kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona, karakterišu saobraćajnu situaciju u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te apeluje na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka zbog sanacionih radova od 07.00 do 16.00 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16:00 sati na toj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova kod mjesta Potoci na magistralnom putu Jablanica-Mostar od 08:00 do 16:00 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05:00 do 21:00 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21:00 do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05:00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj