Željeznice FBiH od 1. juna uspostavljaju putnički prevoz u lokalnom saobraćaju

Željeznice FBiH od 1. juna uspostavljaju putnički prevoz u lokalnom saobraćaju
  • 22 May, 2020

Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine od 01.06.2020. godine uspostavljaju željeznički putnički prevoz u lokalnom saobraćaju, a vozovi će voziti u skladu sa izmijenjenim redom vožnje.

U skladu sa  preporukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i Federalnog štaba civilne zaštite, a u cilju smanjenja rizika od prenošenja bolesti COVID-19, putnicima se preporučuje održavanje razmaka od najmanje jednog metra, te korištenje zaštitnih maski i dezinfekcija ruku pri ulasku u voz, kako bi svi sudionici u prevozu bili zaštićeni u najvećoj mogućoj mjeri.

Željeznice FBiH su u vozove (garniture i vagone) postavile dozatore s dezinfekcijskim sredstvom, te će putnici pri ulasku u voz dezinficirati ruke.

Također, u skladu sa  preporukama, u garniture i vagone su postavljeni plakati u cilju edukcije putnika o mjerama za suzbijanje širenja bolesti COVID-19 i preporukama vezanim uz korištenje željezničkog prevoza, a ŽFBiH će provoditi mjere vezane uz čišćenje, prozračivanje i dezinfekciju putničkih prostora.

Više o redu vožnje, zainteresovani mogu da pronađu na zvaničnoj internet stranici Željeznica FBiH.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj