BeeBee električni romobili će od naredne sedmice biti dostupni građanima Sarajeva

BeeBee električni romobili će od naredne sedmice biti dostupni građanima Sarajeva
  • 10 Sep, 2020

Građani Sarajeva će od naredne sedmice na ulicama našeg grada moći pronaći BeeBee električne romobile i koristiti ih aktiviranjem jednostavne mobilne aplikacije.

BeeBee je novi koncept razvoja ekološkog načina transporta, podržan i od strane Grada Sarajeva i gradonačelnika Abdulaha Skake, a omogućava izbjegavanje gradske gužve i brzo i sigurno kretanje do željene destinacije.

Gradonačelnik ističe da ova inicijativa gleda na tehnologiju i digitalizaciju kao na sredstvo za unaprjeđenje pružanja javnih usluga, a da aktuelna gradska administracija želi usvojiti trend primjene tehnologije za stvaranje „Smart city-a“.

„Grad Sarajevo je spreman predvoditi tranziciju prema gradovima budućnosti koji su čišći i ugodniji za život, te za cilj imaju rješavanje urbanih izazova poput transporta. Vizija od početka našeg mandata je Sarajevo kao tehnološki i ekološki osviješten pametni grad i zasigurno ćemo podržati novi koncept prijevoza. Iskreno se nadam da će naši građani prepoznati sve dugoročne prednosti korištenja električnih romobila”, istakao je gradonačelnik na danas održanoj konferenciji za medije.

“Električni romobili su ekološki prihvatljivi, ne emitira štetne gasove i imaju vrlo jednostavan princip korištenja. Kada pronađete najbliži BeeBee romobil, skenirate kod preko aplikacije i otključate ga za vožnju. Njegova upotreba ima brojne prednosti u vidu smanjenja gužvi u saobraćaju i manjeg korištenja vozila na fosilna goriva”, kazao je predstavnik kompanije BeeBee Dino Hajrić.

Aplikacijom unajmljujete, koristite i plaćate romobile nakon vožnje i dostupna je na Google Play-u ili App Store-u.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj