Prvi natkriveni parking za bicikla postavljen ispred Olimpijskog bazena Otoka

Prvi natkriveni parking za bicikla postavljen ispred Olimpijskog bazena Otoka
  • 21 Sep, 2020

Prvi natkriveni parking za bicikla postavljen je danas ispred Olimpijskog bazena Otoka u okviru projekta Održive urbane mobilnosti kojeg Grad Sarajevo realizira u partnerstvu sa Kantonom Sarajevo i GIZ-om.

„Prvu gradsku biciklističku stazu koju gradimo namjeravamo urediti i učiniti što funkcionalnijom u skladu sa evropskim standardima. Pored uređene biciklističke staze, kao što su adekvatna podloga, signalizacija, biciklisti trebaju imati i natkrivena parking mjesta za odlaganje bicikla sa mini servisom“, istakao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i dodao da bh. prijestolnica poput drugih evropskih gradova treba da ima ne samo rekreativan, već i funkcionalan biciklistički saobraćaj.

Natkriveni parkinzi za bicikla bit će postavljeni i ispred Mašinskog fakulteta na Vilsonovom šetalištu, ispred zgrade Pošte na Malti, kod Studentskog doma Nedžarići, ispred OŠ "Skender Kulenović" na Dobrinji, kod Doma zdravlja Ilidža, ispred Prve osnovne škole (ul. Mala Aleja), te pored rijeke Željeznice, iza objekta izvora termalne vode. 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj