Toplane Sarajevo pogonski spremne za sezonu zagrijavanja

Toplane Sarajevo pogonski spremne za sezonu zagrijavanja
  • 29 Sep, 2020

(FENA) - Toplane Sarajevo su u periodu van sezone grijanja poduzeli sve neophodne mjere u cilju pripreme toplifikacionog sistema pred nastupajuću sezonu grijanja - kazao je Feni šef Kabineta direktora KJKP "Toplane - Sarajevo" Ženja Ljubuškić. 

Naglasio je kako je u periodu od 14. do 18. septembra izvršena funkcionalna proba na sistemu centralnog grijanja kao posljednja tehnička provjera cjelokupnog sistema pred nastupajuću sezonu grijanja za 2020./2021. godinu.

- Mi smo pogonski spremni za sezonu zagrijavanja. Početak sezone grijanja je definiran Uredbom o općim uslovima za proizvodnju, distribuciju i korištenje toplotne energije i on se veže uglavnom za 15. oktobar, ali sezona može početi i ranije ukoliko se ispune uslovi, odnosno ukoliko dva dana uzastopno prosječna dnevna temperatura vanjskog zraka, prema zvaničnim podacima meteorološke službe, bude ispod 12 stepeni Celzijusa - kazao je Ljubuškić.

Istakao je da Toplane Sarajevo u ovom momentu prate temperature vanjskog zraka te će ukoliko se ispune uslovi iz predmetne Uredbe početi sa zagrijavanjem i prije 15. oktobra.

Toplane Sarajevo na području Kantona Sarajevo zagrijavaju 54.000 korisnika. 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj