Grad Sarajevo nastavlja finansijski pomagati dobrovoljna vatrogasna društva

Grad Sarajevo nastavlja finansijski pomagati dobrovoljna vatrogasna društva
  • 30 Sep, 2020

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka danas je sa predstavnicima četiri dobrovoljna vatrogasna društva: „Vratnik“, „Bjelave“, „Alipašin Most“ i „Novo Sarajevo – 1934“, potpisao Ugovor o finansijskoj podršci.

Gradonačelnik je kazao da Grad Sarajevo nema direktnu nadležnost u ovoj oblasti, ali da želi kontinuirano doprinositi njihovom radu i kvalitetnijoj edukaciji:

“Na ovaj način povećavamo stepen zaštite i sigurnosti naših građana. Od velikog su značaja aktivna i funkcionalna vatrogasna društva, potpuno integrirana u sistem civilne zaštite. Nadam se da će finansijska podrška Grada Sarajeva pomoći u nesmetanom funkcioniranju i poboljšanim uslovima za rad“.

Predstavnici društava zahvalili su gradonačelniku na podršci za nabavku i održavanje opreme, specijalističku obuku članova i druge potrebe, te istakli koliko je to važan podstrek za njihovo daljnje djelovanje, ne samo u domenu spašavanja, nego i podizanja većeg stepena protupožarne zaštite koja se, kako su kazali, pokazala neophodnom.

Grad Sarajevo će, obzirom na njihovu značajnu ulogu u gradu, a u okviru svojih mogućnosti, nastaviti pomagati rad ovih društava.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj