Dokumentarna izložba "60 godina festivala MESS" u Galeriji Collegium artisticum

Dokumentarna izložba "60 godina festivala MESS" u Galeriji Collegium artisticum
  • 01 Oct, 2020

(FENA) - Dokumentarna izložba "60 godina festivala MESS" bit će otvorena u četvrtak, 1. oktobra, u Galeriji Collegium artisticum.

Prošlo je 60 godina od kratkog teksta objavljenog 24. marta 1960. godine u sarajevskom dnevnom listu "Oslobođenje" pod naslovom "Počeo Prvi festival malih scena". Te večeri započelo je dugo putovanje festivala MESS kroz vrijeme. Na tom putovanju, Festival MESS se suočavao sa različitim situacijama, transformacijama, izazovima, napadima, kritikama i pohvalama.

- Iz dana u dan, iz godine u godinu, nastajala je priča koju želimo ispričati kroz dokumentarnu izložbu - saopćeno je iz Galerije Collegium artisticum. 

Izložba se sastoji se od postera i dokumenata svih izdanja festivala (od 1960. do 2020.), postera programa Modul Memorije te postera produkcija, a na izložbi će se naći i knjige koje su izdate u okviru MESS biblioteke.

Prilikom otvaranja postavke prisutnima će se obratiti direktor Internacionalnog teatarskog festivala MESS Nihad Kreševljaković te autorski tim Ira Isović i Hana Bajrović. 

Izložba će biti otvorena do 27. oktobra. 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj