Tokom vikenda izmjene režima saobraćaja na području Marijin Dvora

Tokom vikenda izmjene režima saobraćaja na području Marijin Dvora
  • 15 Oct, 2020

U okviru privremenih izmjena režima saobraćaja, zbog radova na sanaciji tramvajske pruge na dionici „S” krivine – tramvajska stanica “Marijin dvor“, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo donijelo je dopunu rješenja kojim se od petka, 16. oktobra 2020. godine, od 18:00 sati do ponedjeljka, 19. oktobra 2020. godine, do 06:00 sati obustavlja saobraćaj svih vozila na dijelu kolovoza ulice Zmaja od Bosne  smjeru Ilidža  Baščaršija na dionici od ukrštanja ulice Zmaja od Bosne – Franje Račkog do raskrsnice ulice Zmaja od Bosne – Vrbanja.

U istom periodu zabranjuje se parkiranje vozila u ulici Franje Račkog u desnoj saobraćajnoj traci, te u ulici Kotromanića u kompletnoj dužini saobraćajnice. Svjetlosna signalizacija u navedenim terminima na raskrsnicama Vrbanja – Vilsonovo šetalište i raskrsnici Kotromanića – Hiseta bit će stavljena u režima “trepćuće žuto”. 

Saobraćajnicom Vilsonovo šetalište na dijelu raskrsnice sa ulicom Franje Račkog do raskrsnice sa ulicom Vrbanja ostaje u okviru privremene izmjene saobraćaja tj. saobraćaj će se odvijati u dvije saobraćajne trake, dok se ovim dijelom zabranjuje saobraćaj biciklista.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj