Halebić: Kanton Sarajevo još bliže nabavci novih tramvaja

Halebić: Kanton Sarajevo još bliže nabavci novih tramvaja
  • 16 Oct, 2020

(FENA) - Nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva BiH na kojoj je donesena odluku o prihvatanju Sporazuma o zajmu za projekat Javni prijevoz Sarajevo, između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), očekuje se potpisivanje finalnog ugovora o zajmu.

Time će se stvoriti uslovi za što skorije potpisivanje ostalih dokumenata kojima finansijska sredstva postaju operativna između EBRD-a, Kantona Sarajevo i resornog ministarstva. 

Finansijskim sredstvima iz ovog zajma u iznosu od 10 miliona eura bit će nabavljene nove tramvajske jedinice za korištenje u javnom prijevozu u Kantonu Sarajevo.

Ministar finansija KS Jasmin Halebić je izjavio da je ukupna vrijednost ovog projekta 30 miliona eura.

Preostala sredstva u iznosu od 20 miliona eura finansirat će Evropska investicijska banka (EIB) na čijoj realizaciji Ministarstvo finansija KS, također, radi. Svrha projekta je riješiti jedan od ključnih izazova u javnom prijevozu u Kantonu Sarajevu poboljšanjem kapaciteta i nabavkom novih tramvaja, podsjetio je ministar Halebić, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo. 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj