Uskoro otvaranje Centra za mlade i Centra za zdravo starenje u naselju Breka

Uskoro otvaranje Centra za mlade i Centra za zdravo starenje u naselju Breka
  • 16 Oct, 2020

Načelnik općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u četvrtak, 15. oktobra 2020. godine zajedno sa saradnicima i vijećnicima Ahmedom Gerinom i Velijom Katicom obišao naselje Breka gdje su u toku radovi na sanaciji poslovnih prostorija u Ulici Ismeta Mujezinovića 18.

Naime, radi se o prostoru površine oko 90 metara kvadratnih u kojem je planirano otvaranje Centra za mlade kao i Centra za zdravo starenje.

Budući da se prostor nalazi u izuzetno lošem stanju, Općina je iz budžeta izdvojila 100.000 maraka za sanaciju prostora kako bi bio doveden u funkcionalno stanje.

Prilikom obilaska navedenih prostorija načelnik Ajnadžić je naglasio da Općina na ovaj način nastoji obezbijediti uslove kako bi građani mogli korisno da provode svoje slobodno vrijeme.

- U proteklom periodu otvorili smo četiri centra za zdravo starenje, a u budućnosti planiramo širiti mrežu ovih centara. Pored naše JU Centar kulture i mladih, imamo namjeru da otvaramo i centre za mlade na nekoliko lokacija. Naši građani će na ovaj način moći korisno upotpuniti svoje slobodno vrijeme uz mnogobrojne aktivnosti koje će se realizirati u ovim centrima, pojasnio je Ajnadžić.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj