Počeli radovi na izgradnji Prve transverzale

Počeli radovi na izgradnji Prve transverzale
  • 26 Oct, 2020

Delegacija Općine Centar obišla je danas lokalitet Prve transverzale na kojoj je izgradnja prve dionice počela u petak 23. oktobra. Riječ je o dionici između raskrsnica ulice Halida Kajtaza sa Kranjčevićevom i sa Tešanjskom ulicom.

Potreba za izgradnjom transverzale iskazana je prije skoro četiri decenije.

U ime premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića, prisutnima se obratio v.d. premijer, ministar Anis Krivić.

- Veliki su napori učinjeni i prisustvujemo historijskom danu. Nadamo se da će se pokazati koliko je projekat koristan za građane Kantona Sarajevo - kazao je Krivić.

Ministar saobraćaja KS Adi Kalem podcrtao je kako je početak radova na izgradnji Prve transverzale svečani čin koji je rezultat zajedničke koordinacije Kantona, općina Centar i Novo Sarajevo, općinskih načelnika, te nadležnih institucija.

Načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić je naglasio kako je ta općina do sada ulagala maksimalne napore kako bi se pitanje imovinsko-pravnih odnosa što prije razriješilo, te da će učiniti sve da se riješe i ostala pitanja u cilju što skorijeg početka izgradnje i druge dionice.

Direktor Zavoda za izgradnju KS-a Mirza Hulusić je istakao kako je ovo najznačajniji infrastrukturni projekat u gradu, ali i općini Centar, obzirom na to da je riječ o izgradnji autoputa koji prolazi kroz gradsku jezgru, saopćeno je iz Općine Centar. 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj