Općina Novo Sarajevo izdvojila 10.000 KM za Centar "Vladimir Nazor"

Općina Novo Sarajevo izdvojila 10.000 KM za Centar "Vladimir Nazor"
  • 27 Oct, 2020

Potpisivanje Ugovora za podršku Centru 'Vladimir Nazor' za predškolski odgoj i obrazovanje djece sa poteškoćama u razvoju održano je danas u zgradi Općine Novo Sarajevo.

Načelnik Nedžad Koldžo naglasio je da će sredstva u iznosu od 10.000 KM biti namijenjena za opremanje logopedskog kabineta i zamjenu dotrajalog parketa u sportskoj sali Odjela za predškolski odgoj djece, u prostorijama u ulici Kemala Kapetanovića br. 43, a sve u cilju realizacije planiranih projektnih aktivnosti, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Direktorica Centra 'Vladimir Nazor' Maida Idrizović zahvalila se načelniku Koldži i Općini Novo Sarajevo na kontinuiranoj podršci ovoj javnoj ustanovi.

Odjel za predškolski odgoj Centra trenutno ima upisanih 65 djece kod kojih su prisutne manje ili veće govorne teškoće, te je nužna logopedska podrška. Opremanjem jednog logopedskog kabineta bit će omogućeno podizanje kvaliteta stručnih logopedskih usluga za djecu koja pohađaju predškolski odgoj.

U sportskoj sali Odjela za predškolski odgoj odvijaju se motoričke i druge aktivnosti. Obzirom da je podna površina sportske sale u lošem stanju, zamjenom dotrajalog parketa poboljšat će se funkcionalnost sale.                    

Podijeli:

Najnoviji sadržaj