Prognoza vremena do srijede

Prognoza vremena do srijede
  • 22 Nov, 2020

(FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno vedro i hladno vrijeme sa maglom po kotlinama i uz riječne tokove samo u centralnoj Bosni.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -9, Livno -5, Ivan-sedlo -3, Bihać, Sanski Most, Široki Brijeg -2, Bugojno, Gradačac, Grude, Zenica -1, Sarajevo, Tuzla 0, Mostar i Neum 6 stepeni.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno vedro vrijeme. Magla ili niska oblačnost moguća je duž riječnih tokova na sjeveroistoku i u centralnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera. U Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, na jugu do 5, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 10 stepeni.

U Sarajevu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prijepodne sa maglom. Jutarnja temperatura zraka oko -1, a najviša dnevna oko 4 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ponedjeljak: Na sjeveru umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od 5 do 10, na jugu do 12 stepeni.

Utorak: Malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, na jugu do 4, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 stepeni.

Srijeda: Umjereno oblačno i sunčano vrijeme, na istoku i u centralnim krajevima moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 1, na jugu do 6, a najviša dnevna od 6 do 11, na jugu do 15 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj