Godišnja konferencija Regionalne inicijative za učenje na daljinu

Godišnja konferencija Regionalne inicijative za učenje na daljinu
  • 26 Nov, 2020

(FENA) - Godišnja konferencija Regionalne inicijative za učenje na daljinu na temu „Učenje na daljinu u vrijeme pandemije COVID-19: iskustva i praktična primjena u vojno-obrazovnim sistemima zemalja članica RADLI-ja i partnerskih zemalja" održat će se u četvrtak, 26. novembra u Svečanoj sali Doma Oružanih snaga BiH.

Konferencija će se održati kao kombinirani događaj (online i rezidencijalno).

Uvažavajući ograničenja propisana od nadležnih organa vezanih za sprječavanje širenja COVID-19, planirano je da u rezidentnom dijelu konferencije u Domu OSBiH učešće uzmu najviši zvaničnici Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine na čelu sa ministrom Sifetom Podžićem, načelnikom Zajedničkog štaba OS BiH, te predstavnici Ambasade Kraljevine Norveške i SAD u Sarajevu.

Pored ministra odbrane Bosne i Hercegovine, koji će se obratiti učesnicima konferencije u Domu OS BiH u Sarajevu, na konferenciji će se putem RADLI online platforme obratiti i direktorica ADL inicijative SAD, direktor Instituta Jefferson, te predstavnici zemalja članica RADLI.

Cilj uspostavljanja RADLI je da se kroz regionalnu saradnju promoviraju vrijednosti i koristi ADL-a kako bi se kroz ADL obuku, hardversku i softversku podršku, te bolju regionalnu i međunarodnu saradnju u izradi ADL proizvoda, unaprijedio vojno-obrazovni sistem zemalja članica ove inicijative, najavio je Ured za odnose sa javnošću Ministarstva obrane/odbrane BiH.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj