BIHAMK: Zbog radova na određenim dionicama usporeno saobraćanje

BIHAMK: Zbog radova na određenim dionicama usporeno saobraćanje
  • 29 Nov, 2020

U zapadnoj Bosni pada kiša, a u višim planinskim predjelima i slabiji snijeg, koji se za sada ne zadržava na kolovozu. Poteškoće vozačima pričinjava i magla, koja na pojedinim dionicama smanjuje vidljivost ispod 100 metara.

Izdvajaju se dionice u zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni, kao i putni pravci: Donji Vakuf-Bugojno, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Glamoč i Drvar-Bosansko Grahovo. Upozorava se na mokar i mjestimično klizav kolovoz i savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena trenutnim uslovima na putu. Obavezna zimska oprema.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Blaževac) od 07.00 do 17.00 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutno propuštanje vozila.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U toku su radovi na mostu preko jezera Bočac (Jajce-Crna Rijeka), zbog čega se saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla (Olovske Luke i Husino), Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje), Klašnice-Laktaši, Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Na GP Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na GP Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07.00 do 19.00 sati, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj